17 år gammel i Swaziland

Jeg vet at det nå er nesten to uker siden jeg hadde bursdag, men jeg skjønte etterhvert at få vet hva jeg egentlig gjorde på bursdagen min. Det var nemlig som en bursdag jeg aldri har opplevd før. Hvert år har det vært tradisjon å få frokost på sengen med kaffe, som skal få deg til å føle deg litt eldre enn det du var dagen før. Dette var det første året så lenge jeg kan huske hvor den tradisjonen ikke fant sted. Riktig nok fikk jeg kake på morgenen før bursdagen min, så det var jo nesten det samme.

Uansett, Fredag den 20. Januar 2017, min 17-årsdag, stod jeg opp 5.30,  veldig trøtt fra feiringen flere holdt for meg kvelden før, og allerede sent ute. Jeg skal til Johannesburg, en av de mange hovedstadene i Sør Afrika. Bussen skal gå kl. 06.00 og jeg hiver klær, håndkle og ikke minst badedrakten opp i en koffert, springer ut døra og har en helt nydelig soloppgang til utsikt mens jeg gjør alt jeg kan for å rekke bussen. Jeg kommer dit 06.01.

Selvfølgelig er det noen som har glemt papirene sine, og flere må hente lunsj og slikt til turen. Vi er klare for avreise 08.00, 2 timer etter avtale og jeg har sittet og ventet, halvveis sovende. De neste 6 timene av dagen blir tilbrakt i bussen hvor setebelter er pådbudt, selv om de egentlig ikke funker. Jeg blir kjent med andre superengasjerte svømmere som trener svømming fem ganger i uken, og som har ventet på denne turneringen siden før jul. Gjett om jeg sitter usikker i setet mitt, uten å helt skjønne hva jeg er med på, og lurer litt på hva det er jeg gjør her, som ikke har vært på svømmetrening på to år.

Når vi kommer frem er den skolen vi skal svømme på helt sykt fancy, og vi får vite at det er skole for barna til ambassadører. Da vi har skiftet og er klare for å starte, får jeg oppleve den værste tordenstormen så langt i mitt liv. I Johannesburg derimot er de vant til dette om sommeren, og vi venterinne i hallen på at stormen går over . Stormen gjør seg aldri ferdig, og turneringen avlyses for hele dagen, og vi må svømme alt på lørdagen.

Utover det får jeg sett et av de store kjøpesenterene i Sør Afrika hvor vi spiser mat på en food court, og noen på turen har hørt at jeg har bursdag så de kjøper en donut til meg. Selv om det ikke var en dag fylt med aktivitet, så var det definitivt mange nye opplevelser og hyggelige folk som jeg ble kjent med, som jeg fortsatt har god kontakt med. En spennende bursdag hvor det absolutt kuleste var lyn og torden!

I selve turnering var det ikke mye å skryte av for min del, men jeg kvalifiserte utrolig nok til to finaler, som vil si at tiden min var god nok for å gå videre. Jeg fikk 6. plass (siste) i begge finalene, men jeg fikk to sløyfer fra det, så faktisk veldig fornøyd med tanke på hvor mye jeg hadde trent meg opp til turneringen (ingenting).

 

Advertisements

2 Comments Add yours

 1. Rune Rotevatn says:

  Takk for flott post, igjen Eva – tordenværet hørtes spennende ut, og jeg er også imponert over de to finaleplassene som du oppnådde :))) Det må virkelig ha gitt samme følelse som en seier ! Mange gode hilsener til deg i fra Kirsten & meg her i Danmark – mail følger senere i uken – Klem, Pappa

  Liked by 1 person

  1. evantyrlig says:

   ja var veldig fornøyd med det, spesielt med tanke på hvor lite trening jeg hadde i forkant!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s