Gratulerer med dagen kjære Norge!

Første 17. mai uten en eneste is. 

Første 17.mai uten tog. 

Første 17.mai uten korpsmusikk. 

Første 17.mai uten å se en eneste bunad, ikke engang min egen. 

Første 17.mai uten familie og selskap. 

Man opplever mange nye ting når man flytter til et annet land og det er fantastisk gøy å utforske en helt ny virkelighet. Derimot legger man veldig fort merke til kjente og kjære ting som bare ikke er det samme som hjemme. 17. Mai er en utrolig stor feiring, og jeg har nok ikke kjent på hvor mye denne dagen betyr i Norge, før jeg faktisk satt her i Swaziland av alle steder, og flippet gjennom en Facebook full av gratulasjoner, uten å være en like stor del av det. 

Det har altså vært en ganske merkelig 17. mai for meg, en nokså alminnelig dag, men alltid med gode gamle Norge i tankene. Det er mange tradisjoner jeg gikk glipp av i dag, men samtidig var det flere ting jeg har aldri har opplevd på 17.mai før. Det å våkne, og så gå på skolen, med litt bran-flakes til frokost er ikke helt det jeg forbinder med nasjonaldagen. Jeg har aldri hatt en to-timers matte konkurranse eller spist indisk for 25kr på denne dagen heller. 

Stemningen har altså ikke vært helt lik den de fleste av dere har hatt i Norge, men dette betyr absolutt ikke at dagen ikke har vært god. I de siste minuttene før klokken slo midnatt i går klarte vi 5 norske på skolen å bli enige at vi skulle ut og spise i dag. Vi snakket Norsk, hadde med oss norske flagg og snakket om gode 17.mai minner. 

Det var nok ikke en feiring etter oppskriften, men selv om jeg hverken hadde pavlova eller bløtkake, var det en fin dag for å huske alle de andre gode, travle og stappfulle nasjonaldagene fra tidligere år. Av og til trenger man en liten tenkepause for å samle slike fine minner, og i dag var en perfekt dag for det. 

Håper alle der hjemme hadde en helt fantastisk dag, og feiret den på akkurat den måten dere selv hadde lyst til. Det er jo tross alt grunnlovsdagen, og da er man vel fri til å feire akkuart slik man vil! 

Advertisements

One Comment Add yours

  1. Rune Rotevatn says:

    Tusen takk for en flott 17. mai – hilsen, kjære Eva, og besøk her for få dager siden :)). Vi hadde også en litt spesiell dag, og også det, som deg, udenfor Norge, i Århus, hvor vi etter å ha spist lunsj / frokost på en kinesisk – indisk ble faktisk også vurderet et øjeblikk – restaurant / wok – kafe, gikk i tog, i ANSA – regi, og deretter besøkte AROS, det store kunstmuseet i denne byen, som har noen flotte kunstverk – også av norske kunstnere, bl a I. C. Dahl, Astrup og Munch, men også noen i fra samtidskunsten – & installasjoner, av bl a Olafur Eliasson – et besøk, som på tross av over en time i tog, i gjennom Århus sine gater, tok mer på føttene, enn det togturen gjorde !

    Mange gode 17&18. mai – klemmer til deg, kjære Eva – vi gleder oss til din neste melding, allerede 🙂

    Kirsten & Pappa

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s